måndag, januari 10

Nu vill jag hångla med Alex James istället

Damon Albarn var min tilltänkta blivande pojkvän under en ganska stor del av mina tonår. Så när jag stod där på Heathrow förra året eller kanske året före och såg Blur-basistens, Alex James, självbiografi Bit of a Blur vara snygg i hyllan slog jag till mest för att jag kanske skulle få lära känna Damon lite bättre. Typ. Den har jäst i hyllan sen dess, men nu var det dags! Och jag blev besatt. Jag ville läsa hela tiden, högläste citat och återberättade roliga anekdoter för min kille, youtube:ade låtar som en galning. Och så vidare. Det är alkohol och fester och Hoppsan vi råkade göra en låt!-anekdoter och allmänt förfinat kändisgriseri. Men som han skriver! Jag har aldrig (!) läst en självbiografi förut men enligt Bokhora kan detta vara en av de mest välskrivna. Har ni det minsta lilla britpopkärlek i er måste ni läsa detta. Alla andra bör läsa. För övrigt: nästa gång jag åker till London tänker jag svänga förbi Groucho Club.

2 kommentarer:

Böcker, böcker, böcker sa...

Jag har ett par kändisbios liggande, har läst marilyn mansons en gång i tiden, som jag gillade starkt. Kul att denna var så bra!

Evelina sa...

Jag har alltid trott att den typen av böcker varit skräp, men jag börjar ändra åsikt nu. Har du några tips på bra? (Utöver manson)