söndag, januari 30

Jag vet inte vad det är, men på senaste tiden har jag bara läst böcker som inte passar mig.

Har dragit med mig Paul Austers New York-trilogi var jag än har gått sen senaste veckan. Tvingat mig att läsa. För jag måste tvinga mig, den smakar inte alls gott. Det är något med trilogin som inte smakar rätt, jag vet inte vad det är. Jag hoppar över sida efter sida med text som jag tycker är blablabla och bara väntar på att den ska bli bättre. För bok.nu tycker att jag ska gilla den: fyra stjärnor av fem, till och med.

Jag går in på bok.nu igen. Jag orkar inte läsa klart, efter att ha läst del ett (tvåhundra sidor). I högerspalten ser jag vad som kan vara förklaringen till varför jag inte gillar den: boken ska vara lik min hatförfattare Haruki Murakamis Fågeln som vrider upp världen. Det avgör det. Jag slänger boken i golvet, plockar sen upp den och ställer tillbaka den i bokhyllan.

5 kommentarer:

Böcker, böcker, böcker sa...

Men starkt ändå att kunna lägga ner, det är jag så dålig på!

Hanneles bok-paradis sa...

jag har haft bättre tur med mitt läsande :)

Fröken Bovary sa...

Jag känner att vi skulle tycka om varandra. Jag ogillar trilogin tydligt. Det är till och med något vi inte pratar om hemma då min kille har den dåliga smaken att tycka att det är skitbra.
och jag är även med dig på Haruki. Dock just den boken om pippin som vred upp världen. Den tyckte jag var okej. De andra läste jag inte ens klart och det är sällan jag agerar så.
Ja. Det var bara det. Hej.

Linn sa...

Alltså varje gång jag ser nån som ogillar Murakami måste jag slå undan lusten att liksom försöka övertala om att han är hur bra som helst. hehe.

Bohusläningens Bokblogg sa...

Men du läste ut den trots allt, ser jag på bok.nu? Jag gillade inte heller New York-triologin särskilt. Tycker att Paul Auster är väldigt ojämn. Hans Illusionernas Bok var superb, medan den här + Att uppfinna ensamheten inte ens var i närheten.

//Anna