tisdag, januari 18

Gatsby och Bogotá

Igår gick jag och letade efter vår nya bokklubbsbok Den store Gatsby. Det är mycket mycket svårt att få tag i engelska böcker i Bogotá, trots att det är en stor huvudstad. Man tycker ju att de borde ha kommit lite längre på det området men de är väl inte vana vid att folk vill läsa på engelska. Det finns dock en bokhandel som specialiserar sig på engelska böcker och de har till och med, hör och häpna, en hemsida PÅ ENGELSKA! Jag hade hört att det var dyrt där men man måste ju undersöka saker här i världen så jag traskade dit och frågade efter boken. Killen bakom disken sprang upp på andra våningen och tog fram den åt mig. Jag tackade så mycket. Och tittade på priset. Tvåhundra spänn! Glöm det, tänkte jag. Glöm det. Det är principen. Jag vill inte lägga tvåhundra spänn på en bok som inte är ny och inbunden (och knappt då heller). Så jag satte tillbaka boken och tittade omkring i butiken istället. Jättefin bokhandel med café och små hörnor där man kan läsa. Jag kände att jag gärna skulle hänga där och jag gillar hela konceptet och sådär men alltså...priserna. Det gick inte. Så jag sa tack och förklarade att jag tyckte att bokhandeln var mycket trevlig och så gick jag därifrån. Utan boken jag hade frågat efter. Han tittade lite förundrat på mig varpå jag kände mig tvungen att säga att "Ehehe, jag kommer tillbaka!" av någon anledning. Och jag kommer kanske tillbaka en dag. Vem vet.

Jag började istället leta ljudbok på Stockholms stadsbibliotek. Den fanns inte där. Men tydligen kan man surfa sig in på World Public Library via Biblioteket.se och där hittade jag så äntligen den jäkla boken! Jag har alltså fått tag i den i en pdf-fil. Känns sådär att sitta och läsa skönlitteratur på min laptop, inte alls så mysigt. Måste nu eventuellt köpa en läsplatta (iPad!) bara för sakens skull. Ja vad hände egentligen med hela den där grejen med läsplattorna? Har ni testat? Gillade ni? Det var en massa snack ett tag men sen har jag inte hört så mycket. Nu ska jag i alla fall försöka läsa på min laptop, i brist på annat. Lycka mig till.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Älskar tankesprånget "Vafan 200 spänn för en bok!" till "dags att köpa ipad". Haha...

Anna sa...

Haha! Ja men det är ju PRINCIPEN. Dessutom vill jag ju jättegärna ha en iPad.

Ariel sa...

Ha, nu fick du ju en anledning att köpa en iPad. Det finns ju faktiskt (nästan) ingen annan utväg.

Bokbloggen sa...

Jag läser precis just nu också the great gatsby, vilket sammanträffande! Kommer läsa ut den idag... Vi är så bortskämda med billiga böcker i Sverige och borttagen lyxskatt, I love it. Köpa böcker i Sydamerika is hell.

//Annaluna