torsdag, november 4

Resultat av fem veckors resande

När jag skulle konfirmeras fick vi inte åka på lyxläger, eller på något roligt nöjesfält som alla andra, utan vi fick sova över en natt på församlingshemmet. Den natten bestämde jag och mina kompisar oss för att vi skulle vara vakna hela natten. På morgonsamlingen med bön och psalmsång var jag tröttare än jag någonsin varit förut.

Ungefär så känner jag mig nu. Tröttare än jag någonsin varit förut. Vi har flugit i en väldig massa timmar, blivit försenade och mellanlandat på Island. Och då är det här ändå inte min värsta flygning (min värsta flygning var till Malawi med tre mellanlandningar och en spyende nunna bredvid mig) och nu är det tidsskillnad så jag har lovat mig själv att inte onödessova innan jag ska nattsova.

I the U.S köpte jag jättemånga böcker. Tio stycken. Och då köpte jag ändå inte tre som jag önskar att jag köpt*. Jag la alla i handbagaget (ett gammalt trick, de brukar inte väga det, så där lägger man allt tungt), vilket visade sig vara ett misstag, då de den här gången vägde det (13 kilo - det var okej) och jag dessutom var tvungen att släpa runt på alla böckerna, plus tre svenska, som jag inte velat slänga.

Tie böcker som åkte med i väskan:
Uwen Akpan - Say you're one of them
Audrey Niffenegger - Her fearful symmetry
Margaret George - Mary called Magdalene
Wally Lamb - The hour I first belived
Yann Martel - Beatrice and Virgil
Per Petterson - Out stealing horses
Aravind Adiga - the White tiger
Jefferey Eugenides - The virgin suicides
David Vann - Legend of a suicide
Azar Nafisi - Reading Lolita in Tehran.


*Cormac McCarthys All the pretty horses,
en bok som var jättepoppis och röd, men som jag såklart inte hittar på nätet nu
och en turkos, fin bok om the Smiths.

3 kommentarer:

Anna sa...

Åh! Per Pettersons vill jag gärna läsa! För övrigt kommer jag nog också att köra böckerna-i-handbagaget-tricket nu när jag åker. Bra tips.

David Ärlemalm sa...

Legend of a suicide är en makalöst fin bok, både på in- och utsidan.

Per Pettersons Ut och stjäla hästar finns i en bra svensk översättning som jag kan rekommendera. Den är ju ursprungligen skriven på norska.

Jenny sa...

Har letat efter Per Pettersons bok på svenska utan att hitta den, så när jag hittade den på engelska slog jag till!