tisdag, november 2

Hur många böcker läser du per månad?

Hörni, jag får så mycket ångest! Folk bara läser och läser och läser och här sitter jag och...ja, gör annat verkar det som. Jag läser på Fiktiviteter och Bokhora och Bokstävlarna om hur många böcker de har plöjt och jag känner mig såååå långt efter. För att jag är långt efter. Jag gillar idén om att läsa massa böcker men i verkligheten blir det visst inte så. I oktober har det nog bara blivit två-tre böcker. Jag läser innan jag somnar och när jag åker till och från jobbet. Sällan sätter jag mig ner och bara läser. Jag är nog för rastlös för det. Och jag måste nog öva mig på att inte sitta vid datorn. Fasiken va svårt det är ibland. Vill bli lugn, harmonisk människa som ej behöver surfa/se på teve. Vill bli människa som sitter under varm plääääd och dricker grönt te och slukar böcker. Slukar! Alltså, jag vill detta, på riktigt. Men ändå så liksom... Ja, så sitter jag där och surfar och ser på teve. Skärp mig!

Jag hävdar dock att det viktiga är att man läser överhuvudtaget. Men. Även om jag nu vill hävda detta får jag trots allt lite dåligt samvete (mot vem?) eller en smula ångest när jag inte alls kan kryssa i så många böcker som de andra bokbloggarna. Jag riskerar att spä på denna känsla genom att nu kasta ut denna fråga i www: hur mycket läser du?

5 kommentarer:

Cia sa...

Jag läser i snitt över ett år ungefär en bok i veckan. Det här året ligger jag dock lite före och har hunnit med 48 böcker, men man vet aldrig, de sista kanske tar jättelång tid :)

Jag gör som du, läser till och från jobbet och innan jag ska sova. Men på senare tid har jag försökt skala bort dator och tv och sätta mig under en pläd och läsa framför min dvd-brasa, gärna med rött te :)

Helena sa...

Jag läser ju, som du sett, rätt sjuka mängder böcker just nu men det där går verkligen i perioder. Just nu läser jag 2-3 böcker i veckan men i vintras exempelvis ägnade jag tre månader åt en enda bok så det skiftar verkligen. Jag tycker verkligen inte att du ska ha dåligt samvete men det har ju å andra sidan jag ibland också när jag läser istället för att göra annat eller när jag skriver inlägg som ger andra dåligt lässamvete... ;)

Evelina sa...

Jag är verkligen periodare. Just nu går det rätt trögt, men på semestern kan jag klämma tre böcker i veckan. Närapå omöjligt när jag jobbar dock. Försöker släppa det där med antal böcker, tar bort så mycket av läsandet! Stressar abra. Försöker istället att läsa "enkla" böcker när jag tycker det är trögt att läsa.

Anonym sa...

Jag vill hävda bestämd att det är klart bättre att läsa en bra bok i månaden än tio usla!
Men också att alla ju läser i olika takt och olika sammanhang. Jag pluggar och har alltså rätt mycket tid över till att läsa. Plus en man som ofta jobbar kväll, vilket automatiskt blir lästid för mig då jag sällan ser på tv.

Och om jag vore lite sadistiskt lagd skulle jag kunna sluta med att oktober var en ganska dålig läsmånad för mig, jag brukar komma upp i över femton böcker per månad... ;)

boksnoken sa...

Jag läser ca en bok i veckan. När jag har semester blir det nån fler. Jag läser nästan enbart på kvällen innan jag ska sova - som heltidsarbetande flerbarnsmamma finns det liksom inte så mycket tid... Fast ibland stjäl jag till mej en liten lässtund, tex när jag sitter på toa :-D.