torsdag, maj 27

Segböcker med svettband

Det finns vissa böcker som jag segar mig genom. Skulle de här böckerna springa maratonlopp i mitt liv skulle de vara tjockisar med svettband som springer i kola. Det tar flera månader innan de blir genomlästa och under tiden som jag har dem på löprunda hinner en massa små, lätta böcker susa förbi samtidigt. Värst var nog Jeffrey Eugenides Middlesex som, även om det var en fantastisk bok, tog mig säkert åtta månader att läsa.

Just nu läser jag Maken av Gun-Britt Sundström. Jag har med mig Maken på pendeltåget. Läser en sida. Tittar ut genom fönstret. Läser tre rader. Tänker på annat. Jag är inte ens halvvägs genom de 547 sidorna och jag började läsa den i februari någon gång. Under tiden jag levt med Maken har jag hunnit läsa ett tiotal andra böcker. Maken springer i kola. Med svettband.

4 kommentarer:

Anna sa...

Åh, jag tyckte mycket om den men den tog mig verkligen också jättelång tid att läsa! Det är märkligt tycker jag när man ändå gillar boken. Gör du?

Cia sa...

Exakt samma för mig! Jag började först men lade den ifrån mig, men sen fortsatte jag igen efter kanske ett år och läste klart...

Älskade den såklart :)

Ann-Sofie på OOOF bok sa...

Hej! Kul att ses igår! Middlesex står grön och fin i min Att-Läsa-Snart-hylla sedan 2 (?) år. Varje gång jag plockar med den tänker jag faktiskt "Orka!" för att den är så tjock. Kanske ingjuter du lite mod i mig nu. Vad är åtta månader av ett helt liv... Jag ska gå till hyllan nu och klappa lite på den och se hur det känns!

Cia sa...

Ja läs den! Den ska ju komma som tv-serie säger ryktet så innan dess vill du ju ha hunnit läsa :)