fredag, september 10

Ett litet test om recensionsex

Det har uppstått diskussioner kring bokförlag och recensionsexemplar både lite här och där i de sociala medierna. Även ett av förlagen tog upp det på sin Facebooksida. Det verkar som att bokbloggare generellt är positiva till Piratförlaget som inte bara är generösa med recensionsexemplar utan även är väldigt flitiga vad gäller just sociala medier. Mattias Boström, produktions- och redaktionsansvarig på Piratförlaget, har fått mycket cred för att han twittrar så fint. Vi är också mycket tacksamma för Piratförlagets generositet här på bokcirkus!

Vi har inte använt oss av recensionsexemplar så väldigt mycket här på bokcirkus! men ett par gånger har vi frågat efter böcker. Sara har exempelvis recenserat Lisa Bjärbos bok Det är så logiskt alla fattar utom du - gratisex från Rabén & Sjögren. Piratförlaget gav oss fem ex av Baddaren. Jag försökte få ett ex av Norstedts en gång men jag fick inget svar. Mycket mer än så har det inte varit.

I och med den uppblossade diskussionen om förlag som är snälla respektive elaka tänkte jag nu göra ett litet test. Jag skriver till några förlag och ber om böcker som jag vill läsa. Vissa förlag har flera böcker som fångar mitt intresse, medan andra kanske bara har en. Oavsett, tänker jag se hur de hanterar min förfrågan. Jag kommer att notera följande:

Om de svarar
Hur snabbt de svarar
Hur trevliga/tillmötesgående de är
Huruvida jag får någon bok eller ej
Hur pass många böcker jag får

Eftersom jag ännu inte gått igenom vilka böcker jag vill läsa får jag be att återkomma med vilka förlag jag vänder mig till.

Sådärja. Då kickar vi igång det här!

6 kommentarer:

Lisa sa...

Ska bli mycket intressant att följa din undersökning/test! :)

Cia sa...

Spännande!

Anonym sa...

http://www.stafett.se/stenberg_schentz/vara_bocker.html

Hör av dig om någon av dessa böcker är intressant!

Zachan sa...

Hmm, låter mycket intressant. Ska bli roligt att se hur det går.

Frida sa...

Jag har inte fått några recensionsex själv, men jag har aldrig bett om det heller... Spännande att se vad de säger till er! Hur går det till när de väljer vilka de ska skicka till? Jag är inte så insatt i det här :)

Marcus sa...

Jag ser spänt fram emot resultaten!