fredag, januari 4

Läsdagbok

Har ni en läsdagbok? Om ja, använder ni den? Jag har funderat på läsdagbok ibland, men har än så länge nöjt mig med bok.nu och boktipset.se. Problemet är ju att inte alla böcker finns där, och även om jag kan skriva kommentarer blir det inte riktigt samma sak. Så när jag letade böcker att köpa till min pappa i julklapp köpte jag även en läsdagbok till honom. Han blev glad. 

I efterhand har jag tänkt att jag ju också borde ha en. Kanske köper jag en likadan, samtidigt blev jag väldigt förtjust i omslaget på den här varianten. Dyrare och lite mer avancerad. Å andra sidan kanske en snygg Moleskin-bok funkar lika bra. Men det får nog bli mitt bokprojekt 2013 - att skaffa mig en läsdagbok och dessutom börja använda den!

9 kommentarer:

jessica (ord och inga visor) sa...

Jag ritade på en moleskine och gav den till min mamma som läsdagbok i julklapp. En person vill redan beställa en, det kan du också få göra om du vill. Här finns bild på lite annat men också den moleskine som mamma fick, klicka på bilden så ser du större!

Jessica (ord och inga visor) sa...

Oj, jag glömde ju länken...! http://ordochingavisor.se/2012/12/29/bocker-jag-fatt-och-gett-bort-i-julklapp/

Cia sa...

Jag har en vanlig anteckningsbok, en för varje år. Där skriver jag mest ner saker som titel, originalets titel, författare, datum för läsning, plats för läsning, antal sidor, förlag, första meningen och lite sånt. Inte så mycket kommentarer om boken i sig dock, det använder jag bok.nu till istället och då är det eg bara betyget jag satsar på.

I år har jag en anteckningsbok som är gjord i sten som jag fått av min pappa!

Carro sa...

Jag använder mig också lite av boktipset.se, sedan skriver jag ju ner det på bloggen och så använder jag mig av The Book Collector som finns att ladda ner till datorn.
Så ja, det skrivs upp på en hel del ställen :P

Evelina sa...

Jessica: Åh vad fin! Bra tips.

Cia: Gjord i sten? Blir den inte väldigt tjock/tung? Låter snyggt, dock.

Carro: Ska kolla in The Book Collector, tack! Men ja, jag har precis börjat med GoodReads, börjar bli många ställen nu...

Anonym sa...

Jag använder den tunna svarta läsdagboken, skriver bara titel, författare, datum och sen en kort kommentar - vilket jag tycker är lagom. Använder iofs även ett excel-dokument där jag skriver in vilket språk, typ av bok, genre mm - lättare att överblicka när det är digitalt. Betygsätter på boktipset och bloggar om jag orkar (dvs nästan aldrig..)

Använt de tre (fyra) kombinerat under flera år och det känns lagom för mig..

Cia sa...

Nej inte alls faktiskt, som en vanlig anteckningsbok. Hemsidan verkar ligga nere nu, men det är en ganska fascinerande framställning av pappret.

Se exempelvis här: http://paperme.se/notebooks/notebook-ogami-professional-white-mini-plain.

MisterMumi sa...

Jeg har en läsdagbok på nätet, typ i stället för en blogg, där skriver jag lite om några av böckerna jag läser och övar på min engelska! Annars har jeg också ett excel dokument där jag noterar böckerna jag köper, så att jag har ordning i mitt bibliotek.

Anonym sa...

@Jessica - herregud vilken fin! Jag förstår att din mamma blev glad!

Själv skriver jag inte längre upp i bokform, utan det blir bara på bloggen. Det, och så lägger jag in det mesta på Goodreads.