måndag, december 10

Den nakna industrin

Att Jamie Oliver har blivit en industri har väl inte undgått någon i-landsmänniska. Efter lite googlande får jag fram att han  har haft ungefär 24 olika tv-shower och har skrivit 17 kokböcker i olika upplagor. 17 kokböcker. Hur kan någon ha så mycket mat i sig? Nu misstänker jag väl att det inte är han personligen som kommer på alla dessa maträtter, skriver alla dessa maträtter i dessa kokböcker och lagar all mat som finns på bilderna, men ändå. Industri. 

Jag och Evelina var precis och hälsade på Anna i Cambridge och var då och åt på (trumvirvel) en av Jamies restauranger. Vi satt mellan en skitstor julgran och ett företag på julmiddag och ja, det var kul att vara där men min pasta var överkokt och det var egentligen roligare att sitta med drinkar och vänta på bordet i baren än att faktiskt äta maten. I ett angränsande rum fanns Jamiesaker. Jamies skärbräda. Jamies kokböcker. Jamies knivar. Och när vi gick runt på stan och in i mataffärerna kunde vi köpa Jamies salt och Jamies julkaka. 

I en artikel i the Guardinan går att läsa att Jamies aktuella kokbok nu seglat om självaste JK Rowling i toppen om racet att bli den mest sålda boken i jul i Storbritannien. Som om någon skulle bli förvånad.   

Inga kommentarer: